Vill du bli servicetekniker?

Vill du bli servicetekniker?

Tjenare, hallå, hej! Vad roligt att se dig här, det gläder mig verkligen. Denna fina dag tänkte jag passa på att skriva ett inlägg till er. Min tanke är att prata lite närmare om yrket servicetekniker, även hur man kan utbilda sig till det. Ifall det låter intressant är det bara att fortsätta läsa.

Servicetekniker är ett yrke med mycket varierande arbetsuppgifter, det grundar sig i att man kan arbeta på många olika arbetsplatser och branscher och därmed kan arbetsuppgifterna variera. I det stora hela kan man säga att man som servicetekniker arbetar med service och reparationer av maskiner av olika slag, exempelvis anläggningsmaskiner, truckar och skogsmaskiner. Utifrån resultatet jag fick ut på internet är det för tillfället relativt lätt att få jobb i Sverige som servicetekniker.

Så hur utbildar man sig till servicetekniker? Till att börja med är det en bra grund att ha gått el- och energiprogrammet, fordon- och transportprogrammet eller industritekniska programmet på gymnasiet. Därefter finns det olika skolor landet runt som erbjuder utbildning till servicetekniker, bland annat Utvecklingscentrum för Servicetekniker. Det är en skola belägen i Ljungby i Kronobergs län, de har uppdragsutbildningar och fältservicetekniker. Med sina utbildningar riktar de sig till hela Sverige, från syd till norr och från öst till väst, alla som är intresserade kan söka.

I början av inlägget hittar ni en länk, den går direkt till Utvecklingscentrum för Serviceteknikers hemsida. Där kan ni läsa mer om skolan i sin helhet, hur det är att vara student hos dem och vad skolan erbjuder till sina studenter, hur man ansöker och givetvis mer om deras utbildningar. Jag tycker helt klart att ni borde kolla in deras hemsida om ni är intresserade av att utbilda er till servicetekniker. Det var allt jag hade att dela med mig av för idag. Vi hörs snart igen, ha det så bra till dess.


Kommentarer är stängda.